Ben jij die ervaren specialist internationale samenwerking?

De EU zoekt op dit moment (zeer) ervaren specialisten op het gebied van internationale samenwerking en hulp aan landen buiten de EU. Heb je interesse? Schrijf je tot 14 januari 2020 in. Voor plaatsing op een functie doorloop je een pittige selectieprocedure. Meld je dan ook eerst aan bij WerkenbijdeEU. Wij geven jou tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten.

ontwikkelingssamenwerking

Wat en waar?

Als specialist kom je te werken bij een van de diensten van de Europese Commissie die zich bezighouden met het ontwikkelingsbeleid van de EU.  Ontwikkelingsbeleid gericht op armoedebestrijding in de wereld. Duurzame ontwikkeling op economisch, maatschappelijk en milieugebied. Waarborging van democratie, rechtsstaat, goed bestuur en eerbiediging van de mensenrechten. De Europese Unie en de EU-lidstaten zijn samen ’s werelds grootste donor van ontwikkelingshulp.

Je gaat op hoog niveau samenwerken met gedreven collega's. Mensen die erg begaan zijn met het werk. Op jouw onderwerp heb je een veel groter bereik dan bij de nationale overheid of NGO's. De meeste projecten werken met ruime budgetten. Je krijgt veel invloed. Overal waar je komt, word je ontvangen als afgevaardigde van de EU. En je werkt samen met verschillende culturen.

Na eerst een functie in Brussel, kun je vervolgens kiezen voor een plaatsing op een van de ruim 100 EU-delegaties.

De inhoud van de functie

Als OS-specialist (ontwikkelingssamenwerkingsspecialist) analyseer je OS-gerelateerde vraagstukken en beleidslijnen. Je werkt nationaal en regionaal ontwikkelingsbeleid uit en identificeert, ontwikkelt en beheert projecten en programma’s. Ook beheer je begrotingssteun en stuur je teams aan. Je gaat aan de slag bij directoraat-generaal Internationale Samenwerking en Ontwikkeling (DG DEVCO). Of bij de directoraten-generaal Nabuurschapsbeleid en Uitbreidingsonderhandelingen (DG NEAR), Europese Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp (DG ECHO) en de dienst Instrumenten voor het buitenlands beleid (FPI) waar ook functies beschikbaar zullen zijn.

De selectieprocedure

De selectieprocedure start met een preselectie op basis van je kwalificaties via een online Talent Screener. Kandidaten met de beste beoordelingen worden uitgenodigd voor een assessment van een of twee dagen in Brussel. Hier lees je meer over de selectieprocedure.

Advies van en ondersteuning door WerkenbijdeEU

De selectieprocedure is best pittig. Daarom raden we je aan om je eerst aan te melden bij WerkenbijdeEU (werkenbijdeEU@minbuza.nl). De adviseurs van WerkenbijdeEU weten precies welke onderdelen in de Talent Screener belangrijk zijn voor een goede beoordeling. Ook kun je via WerkenbijdeEU gratis gebruikmaken van (klassikale) training ter voorbereiding op het assessment.

Functie-eisen

Je kan solliciteren als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • in bezit van minimaal een bachelor diploma en ten minste 6 of 7 jaar werkervaring op het gebied van internationale samenwerking hebben. Dit zijn de eisen bij functieniveau AD7.
  • in bezit van minimaal een bachelor diploma en ten minste 10 of 11 jaar werkervaring op het gebied van internationale samenwerking hebben. Dit zijn de eisen bij functieniveau AD9.
  • Een grondige kennis hebben van één van de 24 officiële talen van de EU (bv. Nederlands), en voldoende kennis van het Engels of het Frans.

Aanmelden tot 14 januari

De inschrijving voor de selectieprocedure sluit op 14 januari 2020 om 12 uur ’s middags. Inschrijven voor deze selectieprocedure doe je via de website van van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). Vergeet je niet eerst bij WerkenbijdeEU te melden (werkenbijdeEU@minbuza.nl) voor begeleiding bij het invullen van de Talent Screener.

Meer informatie en inschrijven voor deze selectieprocedure

Meer informatie en antwoorden op vragen over deze selectieprocedure en de inhoud hiervan kun je vinden bij de informatie over deze selectieprocedure op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO).

Heb je specifieke of persoonlijke vragen met betrekking tot deze werving waar je op de website van EPSO en op deze website geen antwoord hebt kunnen vinden? Stuur dan je vraag naar werkenbijdeEU@minbuza.nl.

Entree Berlaymontgebouw Europese Commissie