Als Junior Professional werken bij een EU-delegatie? Solliciteer vóór 31 januari 2019

De Europese Dienst voor Extern Optreden en de Europese Commissie zoeken gedreven young professionals die 12 tot 24 maanden als Junior Professionals in Delegation (JPD) op een delegatie van de EU willen werken en willen bijdragen aan het Europees buitenlandbeleid. Solliciteren kan tot uiterlijk 31 januari 2019.

EU-delegatie in Liberia

Europese Dienst voor extern optreden (EDEO/EEAS)

De Europese Dienst voor extern optreden (EDEO/EEAS) is de diplomatieke dienst van de EU. De EDEO moet het buitenlands beleid van de EU samenhangender en doeltreffender maken om Europa meer invloed in te wereld te geven. De dienst onderhoudt de diplomatieke betrekkingen van de EU met landen buiten de EU en leidt het buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU.

Wat ga je doen

Op een EU-delegatie kun je binnen verschillende domeinen aan de slag. Je kunt verwachten in een van de volgende velden ingezet te worden: ontwikkelingssamenwerking, internationale handel, veiligheidsbeleid (CFSP), politieke analyse/rapportage, pers & communicatie, rule of law, justitiële aangelegenheden, economische zaken, landbouw en visserij, plattelandsontwikkeling en infrastructuur.

Als Junior Professional in Delegation kun je werken bij een van de 140 EU-delegaties, wereldwijd. Bij je sollicitatie kun je een keuze maken voor een delegatie van de Europese Commissie (ontwikkelingssamenwerking) of de EDEO (buitenlandbeleid).

In september krijg je eerst een introductietraining in Brussel. Vanaf uiterlijk oktober 2019 start je in je nieuwe functie op de delegatie waar je bent geplaatst.

Wie kan solliciteren

Om in aanmerking te komen voor een functie als Junior Professional in Delegation voldoe je minimaal aan de volgende voorwaarden:

  • je hebt interesse in en motivatie voor het werken bij een delegatie van de Europese Unie,
  • je bent in het bezit van een master die aansluit op de werkzaamheden bij de EDEO/Europese Commissie,
  • je beheerst het Engels en/of Frans uitstekend en bij voorkeur ook andere talen,
  • relevante werkervaring (in het buitenland) en extra curriculaire activiteiten zijn een pre.

Hoe te solliciteren

Op de website van de EDEO vind je meer informatie over het Junior Professional in Delegation (JPD) programma en de sollicitatieprocedure. Het sollicitatieformulier is ook op deze website te vinden. Voor Nederland is de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie (PV EU) verantwoordelijk voor het voordragen van kandidaten. Je kunt tot uiterlijk 31 januari 2019 jouw ingevulde sollicitatieformulier opsturen naar de PV EU, via bre-abd@minbuza.nl.