Maandag 2 maart: WerkenbijdeEU met voorlichting en workshops op Traineeplaza 2020

Ben jij hbo- of wo-student en heb je interesse in een traineeship in een internationale setting? Maak dan kennis met de mogelijkheden als trainee bij de Europese Unie (EU). WerkenbijdeEU is maandag 2 maart aanwezig op Traineeplaza 2020, georganiseerd door de Rijksoverheid.

Overzicht over Traineeplaza 2019 van de Rijksoverheid

EU-traineeship: serieuze startersbaan

Een traineeship bij een van de Europese instellingen is de springplank naar een (internationale) carrière op hoog niveau. Je bouwt aan een internationaal netwerk en doet relevante werkervaring op. Je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid en draait mee als volwaardig lid van een afdeling. Je werkt samen met ambitieuze en hooggekwalificeerde mensen uit heel Europa. Als trainee krijg je de kans om je te buigen over thema’s die hoog op de maatschappelijke en politieke agenda staan. Van klimaatverandering tot cyberveiligheid, migratie en buitenlands beleid, vaak ook erg actueel en het nieuws van de dag. Als je na je traineeship bij de EU wilt blijven werken, ben je al een stap dichterbij: door je praktijkervaring, het netwerk dat je hebt opgebouwd en je kennis over de processen heb je een streepje voor bij het vervolg van je EU-carrière.

Voorlichting en workshops Trainee bij de EU

Voorlichting Trainee bij de EU
Een Nederlandse trainee deelt zijn/haar ervaringen bij de Europese Unie. Onze voorlichter vertelt samen met de trainee over de sollicitatieprocedure voor het traineeship en hoe je je daar het beste op voorbereid om je kansen te vergroten.

Workshop EU-traineeship in de praktijk
Werk samen met een Nederlandse trainee bij de EU aan een actueel thema en krijg een inkijkje in hoe jouw traineeship er uit kan zien.

Traineeplaza 2020 Internationaal

Wil je meer te weten komen over jouw mogelijkheden als trainee bij de Europese Unie? Kom maandag 2 maart naar Den Haag! Meld je aan voor Traineeplaza 2020 en bezoek een van de voorlichtingssessies of workshops van WerkenbijdeEU.

Tip: loop na afloop nog even langs bij Traineeplaza Internationaal, de plek om jouw mogelijkheden als trainee bij de Europese Unie en/of het ministerie van Buitenlandse Zaken te ontdekken. Stel je vragen aan Nederlanders die nu bij deze organisaties werken en de voorlichters.