De Europese Rekenkamer zoekt (ervaren) auditors. Schrijf je tot uiterlijk 12 april in voor de selectieprocedure!

Belangstelling voor een auditbaan bij een internationale organisatie zoals de Europese Unie? De Europese Rekenkamer in Luxemburg zoekt ervaren specialisten op auditgebied. Doe mee aan de selectieprocedure voor auditors en schrijf je tot uiterlijk 12 april 2022 in!

Europese Rekenkamer
Beeld: ©ECA

Wat doet een auditor bij de Europese Rekenkamer?

De Europese Rekenkamer (ERK) controleert of de middelen van de Europese Unie (EU) correct worden geïnd en besteed. En de ERK helpt het financiële beheer van de EU te verbeteren. Zo waakt de ERK over de belangen van de belastingbetalers in de EU.

Als auditor draag je bij aan het jaarlijkse werkprogramma van de Europese Rekenkamer. In jouw rol werk je aan het opstellen en uitvoeren van verschillende audits op het gebied van naleving, doelmatigheid en financiën. Je stelt hiervoor plannen op en je zorgt voor een tijdige en procedureel correcte uitvoering. Uiteraard presenteer je jouw bevindingen in verslagen en adviezen. Als ervaren medewerker biedt je verder expertise en ondersteuning op het gebied van kennisbeheer, het beleidsterrein en auditmethoden. Namens de Rekenkamer onderhoud je relaties met partners, op nationaal, EU- en internationaal niveau. Je werkt in multinationale en multiculturele teams en moet bereid zijn voortdurend bij te scholen via de opleidingen die worden aangeboden.

Functie-eisen

Om deel te nemen aan deze selectieprocedure audit moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Als specialist (AD7-niveau) beschik je over minimaal een bachelor (hbo/wo) of een diploma van een beroepsopleiding. Daarnaast moet je ten minste 6 (master) of 7 (bachelor) jaar relevante werkervaring hebben, bijvoorbeeld binnen audit, economie, financiën, statistiek, wiskunde, gegevensanalyse, computerengineering of datamining.
  • Je hebt grondige kennis van een van de 24 officiële talen van de EU (bv. Nederlands) en over voldoende kennis van het Engels of Frans.

De volledige functieomschrijving en alle functie-eisen vind je op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) en in de officiële aankondiging bij deze selectieprocedure, het Publicatieblad.

Begeleiding van en training door WerkenbijdeEU

Ben je van plan je aan te melden voor de selectieprocedure en ben je in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? Dan kom je in aanmerking voor begeleiding van en training door WerkenbijdeEU. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier op deze website. Wat kan je hierbij verwachten?

  • Persoonlijk advies bij het invullen van de Talent Screener. De Talent Screener maakt onderdeel uit van de online inschrijving voor de selectieprocedure en wordt gebruikt bij de voorselectie van kandidaten. Neem dus voordat je je gaat aanmelden contact op met WerkenbijdeEU.
  • Oefenmodules ter voorbereiding op de computertesten (redeneervragen).
  • Training voor het assessment. WerkenbijdeEU organiseert uitgebreide trainingen voor kandidaten die de assessmentfase bereiken.

Wanneer je een beroep wilt doen op deze begeleiding en training, vragen we je je in te schrijven in onze Talent Pool. Via de Talent Pool kunnen we goed contact met je houden en je nader informeren gedurende de selectieprocedure. Zo kan WerkenbijdeEU jou zo optimaal mogelijk begeleiden bij het doorlopen van de verschillende testmomenten.

► Voor Rijksambtenaren gelden aanvullende faciliteiten bij deelname aan de selectieprocedure.

Meer informatie en inschrijven voor selectieprocedure audit

Door deel te nemen aan deze selectieprocedure audit bouw je aan je toekomst en een mogelijke carrière bij de EU. Na het succesvol doorlopen van de selectieprocedure, kan je solliciteren voor en instromen op een vast contract bij de EU.

Meer informatie en antwoorden op vragen over deze selectieprocedure en de inhoud hiervan kun je vinden bij de informatie over deze selectieprocedure en via de veelgestelde vragen op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). Inschrijven voor deze selectieprocedure audit doe je eveneens via de website van EPSO.

Heb je specifieke of persoonlijke vragen met betrekking tot deze werving waarop je op de website van EPSO en op deze website geen antwoord hebt kunnen vinden? Stel je vraag via het contactformulier op deze website.