Over WerkenbijdeEU

WerkenbijdeEU zorgt namens de Rijksoverheid voor een goede instroom van Nederlanders bij instellingen van de Europese Unie.

WerkenbijdeEU is ondergebracht bij het bureau Nationaal Coördinator Internationale Functies dat valt onder de Hoofddirectie Personeel en Organisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Informatie over en vacatures bij internationale organisaties zijn te vinden op de website van de Nationaal Coördinator Internationale Functies.

Wat doet werkenbijdeEU voor jou?

  • We geven je informatie over sollicitatieprocedures bij de instellingen van de Europese Unie.
  • We adviseren, begeleiden en trainen je bij de voorbereiding op (bepaalde) selectieprocedures voor een vaste baan bij de EU (het concours).
  • We organiseren informatie- en netwerkbijeenkomsten over werken bij de EU.
  • We beantwoorden je vragen over werken bij de EU. Dit doen we via de informatie op deze website , maar bijvoorbeeld ook via LinkedIn en Magnet.me.

Solliciteren doe je zelf

Solliciteren of inschrijven voor een selectieprocedure of traineeship doe je zelf bij de Europese instelling of organisatie. Op het verloop van deze procedures heeft WerkenbijdeEU geen invloed. Het heeft dan ook geen zin om een cv of open sollicitatie naar ons op te sturen. WerkenbijdeEU voert ook geen individuele (advies)gesprekken.

Contact

Neem contact  met ons op.