Na de selectie

Als je tot de gelukkigen behoort die de selectieprocedure succesvol doorlopen, kom je op een reservelijst terecht, de zogeheten laureatenlijst. EU-instellingen met openstaande vacatures zoeken via deze lijst kandidaten om een sollicitatiegesprek mee te voeren.

Een man voert een telefoongesprek terwijl hij achter een beeldscherm zit.

Zelf actie ondernemen

Als ambitieuze young professional of mid-career ligt het niet in je aard om af te wachten. Je wilt er alles aan doen om die baan te bemachtigen. Breng daarom jezelf als laureaat onder de aandacht bij de instelling waar je wilt werken. Wij schakelen hiervoor ook het advies in van De Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk en heeft een goed beeld van de beschikbare functies waarvoor jij geschikt bent.

Niet geslaagd

Je kunt zo vaak als je wilt aan selectieprocedures meedoen. De selectieprocedure is niet makkelijk. Als je de eerste keer niet slaagt, raden we je aan om het nog eens te proberen. Wil jij je beter voorbereiden? Kijk dan eens bij het overzicht van nuttige websites en literatuur. Meerdere keren meedoen aan selectieprocedures is heel gebruikelijk. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor je verdere sollicitaties.