Student en enthousiast over de carrièremogelijkheden bij de EU? Word student ambassadeur voor EU Careers!

Studeer jij in Groningen, Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Delft, Utrecht, Wageningen, Nijmegen, Tilburg of Maastricht? Voel je er wel wat voor om de carrièremogelijkheden bij de EU bij jou op de universiteit onder de aandacht te brengen? Meld je dan tot 25 maart aan voor het EU Careers student ambassadeur programma!

EU Careers student ambassadeurs als groep bij elkaar bij aanvang studiejaar

Wat doe je als EU Careers student ambassadeur?

Als student ambassadeur ben je op jouw universiteit hét aanspreekpunt voor carrièremogelijkheden bij de Europese Unie. Je organiseert kleinschalige voorlichtingen, sluit aan bij carrière-events van studieverenigingen en Career Services en onderhoudt hiertoe relevante contacten. En je bent als EU Careers student ambassadeur actief aanwezig op sociale media. 

Het EU Careers student ambassadeur progamma is een initiatief van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). Samen met 150 student ambassadeurs uit alle EU-lidstaten volg je in oktober 2019 een tweedaagse training van EPSO in Brussel. Hier hoor je alle ins-en-outs, krijg je tips voor het geven van presentaties en kun je alvast werken aan je EU-netwerk.

Meer informatie over de inhoud, competenties en eisen van student ambassadeur vind je op de website van EPSO.

Samenwerken met WerkenbijdeEU

Je werkt bij het geven van voorlichting aan Nederlandse studenten nauw samen met WerkenbijdeEU. WerkenbijdeEU nodigt je na je tweedaagse training in Brussel uit voor een kennismakingsbijeenkomst op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Die middag breng je ook een bezoek aan het Huis van Europa. Later ga je nogmaals naar Brussel, ditmaal om te spreken met Nederlanders die bij de EU werken en om kennis op te doen over de verschillende functies binnen de EU-instellingen. De informatie en contacten die je hierbij opdoet, kun je daarna gebruiken bij de voorlichtingsactiviteiten die je op jouw universiteit gaat organiseren.

Solliciteren als EU Careers student ambassadeur

Lijkt het je interessant andere studenten op jouw universiteit te informeren en adviseren over een carrière bij de EU? Meld je dan online aan via EPSO. Voor vragen over het programma en jouw rol als EU Careers student ambassadeur op jouw universiteit in Nederland kun je contact opnemen met WerkenbijdeEU.