Werken bij internationale financiële instellingen: Career Event woensdag 6 april 2022

Heb jij interesse in de gevolgen van actuele gebeurtenissen op de financiële situatie in de wereld? Wil je weten hoe Europese en internationale financiële instellingen hierop (kunnen) reageren? Ben je geïnteresseerd in carrièremogelijkheden bij een Europese of internationale financiële instelling? Kom woensdag 6 april naar de Erasmus Universiteit Rotterdam voor het Career Event Internationale Financiële Instellingen!
Jeroen Dijsselbloem is keynote spreker. Hij spreekt over zijn voormalig ministerschap van Financiën en rol als voorzitter van de Eurogroep. Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit, Annelien Bredenoord, sluit de dag af.
► Geïnteresseerd? Meld je nu aan!

Europese Investeringsbank (EIB)

Programma Career Event

Tijdens het career event heb je de mogelijkheid om diverse breakout sessies te volgen bij inhoudelijke professionals en HR-managers van Europese en internationale financiële instellingen. De dag is bedoeld voor master studenten, pas afgestudeerden, gepromoveerden en young professionals. Voor professionals is het tevens mogelijk individuele gesprekken te voeren met HR-adviseurs van de aanwezige instellingen.

De breakout sessies bieden je informatie over het werk, de organisaties, carrièremogelijkheden en de selectieprocedures.

Programma:

 • 9.00 - 9.30 uur: inloop
 • 9.30 - 9.35 uur: welkom door Jean-Pierre Kempeneers, Nationaal Coördinator Internationale Functies
 • 9.35 - 10.00 uur:
  - keynote Jeroen Dijsselbloem
  - videoboodschap Axel van Trotsenburg, World Bank managing director of operations
  - introductie deelnemende instellingen breakout sessies
 • 10.00 - 12.30 uur: breakout sessies
 • 13.45 - 16.15 uur: breakout sessies
 • 16.30 – 17.15 uur: paneldiscussie met deelnemende instellingen
 • 17.15 uur: afsluiting door Rector Magnificus Erasmus Universiteit, Annelien Bredenoord
 • 17.30 uur: netwerkborrel

Van 11.15 - 11.45 en 12.30 - 13.45 en 15.00 - 15.30 uur staan pauzes gepland.

Deze dag wordt georganiseerd door de Nationaal Coördinator Internationale Functies (NCIF), WerkenbijdeEU en de Coördinator EU-benoemingen in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Breakout sessies

Bij de breakout sessies kan je kiezen uit de volgende onderwerpen:

 • Carrièremogelijkheden bij de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). HR-adviseurs vertellen je welke profielen er binnen de EBRD gezocht worden en hoe de sollicitatieprocedures verlopen.
 • Inhoudelijke workshop European Commission (DG ECFIN) (voor master/PhD studenten/students). Ga samen met een EU-ambtenaar aan de slag met het Europees herstelplan en ontdek welke keuzes hierin zijn gemaakt.
 • Inhoudelijke workshop European Stability Mechanism (ESM) (voor master/PhD studenten/students). Ontdek de rol van het ESM binnen de Europese Monetaire Unie, bijvoorbeeld in reactie op de Corona-crisis.
 • Inhoudelijke workshop European Investment Bank (EIB) (voor master/PhD studenten/students). Ontdek welke rol de EIB speelt, bijvoorbeeld bij het bevorderen van duurzame initiatieven.
 • Carrièremogelijkheden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD). HR-adviseurs vertellen je welke profielen er binnen de OECD gezocht worden en hoe de sollicitatieprocedures verlopen.
 • Carrièremogelijkheden bij International Monetary Fund (IMF). Twee ervaren ambtenaren vertellen over hun werk bij het IMF. Laat je inspireren en ontdek hoe jij een bijdrage kunt leveren.
 • Inhoudelijke workshop International Finance Corporation (IFC) / World Bank Group. Een ervaren ambtenaar bij de IFC en twee HR-adviseurs vertellen over de mogelijkheden, bijvoorbeeld binnen digital finance.
 • Carrièremogelijkheden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD). HR-adviseurs vertellen je welke profielen er binnen de OECD gezocht worden en hoe de sollicitatieprocedures verlopen.
 • Carrièremogelijkheden bij De Nederlandse Bank (DNB). Kom meer te weten over de rol van de DNB binnen het (internationale) financiële systeem en welke bijdrage jij kunt leveren.
 • Interview training Internationale Organisaties (voor professionals). Een ervaren trainster geeft je tips voor een selectie interview bij een internationale organisatie. Je gaat ook werken aan je professioneel profiel.

Waar en wanneer

 • Datum: woensdag 6 april 2022
 • Tijd: 9.30 tot 18.15 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
 • Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam

Aanmelden Career Event

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via dit formulier. Deelname is alleen mogelijk na ontvangst van een bevestigingsmail van bureau NCIF.

De dag biedt plaats aan maximaal 120 geïnteresseerden.

Career Event internationale financiële instellingen, 6 april 2022