Selectieprocedure gestart voor beleidsfuncties in Crisisbeheersing en Migratie en interne veiligheid bij de EU

De Europese Unie (EU) staat voor grote uitdagingen op het gebied van veiligheid en migratie. Wil jij werken aan vraagstukken op dit gebied en carrière maken bij een van de Europese instellingen? Schrijf je tussen 28 mei en 9 juli in voor deelname aan de selectieprocedure voor experts Crisisbeheersing en experts Migratie en interne veiligheid. Als je wordt geselecteerd, treed je in vaste dienst bij de EU. WerkenbijdeEU helpt je om je optimaal voor te bereiden, met informatie, tips, training en begeleiding.

Place Schuman in Europese wijk Brussel

Carrièremogelijkheden in crisisbeheersing, interne veiligheid en migratie

De EU werft haar personeel in vaste dienst door middel van selectieprocedures. Het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) organiseert dit. Door deel te nemen aan de selectieprocedure maak je kans te solliciteren op (senior) beleidsfuncties op het gebied van Crisisbeheersing of beleidsfuncties op het gebied van Migratie en interne veiligheid. Als je bent geselecteerd, kom je in aanmerking voor vacatures bij de verschillende EU-instellingen. 

"Nederland heeft alle baat bij een veilig Europa."

Kom ik in aanmerking?

Wil je deelnemen aan de selectieprocedure? Dan moet je minimaal een universitair diploma van een opleiding van 3 jaar en 7 jaar relevante werkervaring hebben. Of een universitair diploma van een opleiding van 4 jaar en 6 jaar relevante werkervaring hebben.


Relevante werkervaring crisisbeheersing

Voor beleidsfuncties op het gebied van crisisbeheersing moet je relevante werkervaring hebben op een van de volgende gebieden: 

 • civiele bescherming
 • beheersing noodsituaties, crises of rampen
 • preventie, paraatheid en respons bij (natuur)rampen
 • migratie- en vluchtelingencrisis
 • veiligheidsbewustzijn en risicobeperking
 • gezondheidscrises
 • humanitaire hulpverlening
 • veiligheids- en consulaire crises

Relevante werkervaring migratie en interne veiligheid

Voor beleidsfuncties op het gebied van migratie en interne veiligheid moet je relevante werkervaring hebben op een van de volgende gebieden: 

 • migratie
 • asielbeheer
 • internationale bescherming en samenwerking
 • grens- en visumkwesties
 • interne veiligheid, terrorismebestrijding, preventie/bestrijding gewelddadig extremisme
 • corruptiebestrijding, drugsbestrijding, bestrijding zware georganiseerde criminaliteit
 • rechtshandhaving- en politiesamenwerking
   

Aanmelden

De selectieprocedure wordt georganiseerd door het EPSO. Je kunt je online aanmelden via EU Careers. Meld je aan voor een van de selectieprocedures: Crisismanagement of Migratie en interne veiligheid.  De deadline is 9 juli, om 12 uur ’s middags. Je kunt je aanmelding tussentijds opslaan om deze op een later tijdstip af te ronden. EPSO nodigt deelnemers vervolgens uit voor de selectietesten. Deze maak je online (met toezicht op afstand).

Hulp van het Talent Netwerk van WerkenbijdeEU

Wil je kans maken op een functie bij de EU? Dan is het belangrijk dat je je op tijd en goed voorbereidt op het selectie- en sollicitatietraject. Via het Talent Netwerk helpen we je hierbij. Wij bieden informatie en ondersteuning, bijvoorbeeld met het aanbieden van oefenmateriaal en interviewtraining. WerkenbijdeEU heeft geen inzicht in de gegevens van kandidaten of de uitkomst van de selectiestappen.