Training, begeleiding en advies van WerkenbijdeEU

Met een goede voorbereiding verhoog je jouw slagingskansen voor de selectieprocedure (concours) van de Europese Unie. WerkenbijdeEU helpt je daar graag bij door middel van oefenmateriaal en begeleiding. Veel kandidaten die zich in het verleden door ons lieten begeleiden en trainen, wisten hun slagingskansen aanzienlijk te verhogen. Meld je aan voor het Talent Netwerk van WerkenbijdeEU en wij geven je begeleiding op maat, nuttige tips en toegang tot onze gratis online oefenmodules. Jouw voorbereiding op een selectie-interview ondersteunen wij met een training. Onze trainingen en adviezen worden in het Nederlands gegeven en zijn beschikbaar voor iedereen met de Nederlandse nationaliteit. Vanwege onze capaciteit zijn wij beperkt in onze begeleiding en training. Bij sommige selectieprocedures bieden we meer aan dan bij andere. Als onze begeleiding bij jouw selectieprocedure niet op deze website wordt genoemd, informeer dan altijd eerst bij ons naar de mogelijkheden.

Door een raam met gordijnen gefotografeerde groepstraining.

Training en begeleiding voor deelnemers selectieprocedure

Heb jij je aangemeld voor de selectieprocedure en ben je in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? Dan kom je (mogelijk) in aanmerking voor begeleiding van en training door WerkenbijdeEU. Wat kan je hierbij verwachten?

  • Redeneertesten: oefenen met online testmodules.
  • EU-kennis of vakinhoudelijke toets: oefenen met een online oefenmodule. Wij proberen hier (bij de grotere, algemene selectieprocedures) een Q&A-sessie bij te organiseren met Nederlanders die bij de EU werken.
  • Schriftelijke opdracht (casestudy): oefenen met een online oefenmodule.
  • Na succesvolle afronding van de selectieprocedure kan je gebruik maken van een training ter voorbereiding op je sollicitatie-interview.

Stuur een bericht naar WerkenbijdeEU om je aan te melden voor onze begeleiding (vergeet niet aan te geven om welke selectieprocedure het gaat). Wij registreren je vervolgens in ons Talent Netwerk. Op die wijze kunnen we je gedurende de selectieprocedure informeren, trainen en blijven volgen. Ook als WerkenbijdeEU bij jouw selectieprocedure geen specifieke begeleiding biedt, is het raadzaam je te laten registreren in het Talent Netwerk. Nuttige tips en informatie hebben we altijd beschikbaar.

Begeleiding bij Blue Book traineeship van de Europese Commissie

Heb jij je aangemeld als trainee bij de Europese Commissie, neem dan contact op met WerkenbijdeEU. Door je na inschrijving te registreren in ons Talent Netwerk kunnen wij gedurende de selectieprocedure, tijdens en na je traineeship contact met je onderhouden en je ondersteunen en begeleiden op het moment dat dit zinvol is.

Meld je hier aan voor het Talent Netwerk na inschrijving voor het traineeship van de Europese Commissie voor de periode maart tot augustus 2024.

Online oefenpakketten bij selectieprocedure vast contract

WerkenbijdeEU biedt bij een beperkt aantal selectieprocedures Nederlandstalige online oefenpakketten aan. De oefenopgaven voor verbaal en abstract redeneren zijn, zoals ook bij de echte test, in het Nederlands. Het onderdeel numeriek redeneren is in het Engels.

De overige oefenvragen zijn Engelstalig. Deze oefenpakketten worden doorgaans aangeboden bij de grotere selectieprocedures. Mocht er op dit moment zo’n selectieprocedure plaatsvinden, dan staat bij de nieuwsberichten op onze homepage informatie over de begeleiding die wij hierbij bieden. Het is altijd verstandig bij WerkenbijdeEU te informeren naar de mogelijkheden van begeleiding. Ook bij kleinere en specialistische selectieprocedures kunnen we vaak iets voor je betekenen.

Hans Stander

De ervaringen van Hans Stander met de training van WerkenbijdeEU

Ik heb in juni 2017 een selectieprocedure voor auditors succesvol afgerond. Na mijn inschrijving heb ik via WerkenbijdeEU ondersteuning gekregen ter voorbereiding op de onderdelen van de selectieprocedure. Mijn ervaring is dat je je eigenlijk nooit goed genoeg kunt voorbereiden en dat ieder beetje informatie over wat je kunt verwachten nodig is om goed beslagen ten ijs te komen. Mijn voorbereiding was er met name op gericht om, ondanks de grote (tijds)druk van de selectietests, te kunnen laten zien wat ik in huis heb. De ondersteuning van WerkenbijdeEU was daar ook op gericht en zorgde ervoor dat ik beter wist wat ik kon verwachten en wat ik in die situaties moest doen om mijn kennis en vaardigheden goed voor het voetlicht te brengen.

Oefenwebsites en handige boeken

Gebruik onze lijst met nuttige websites en literatuur. Zo verzamel je al veel nuttige informatie. Je vindt er onder meer oefenwebsites en handige boeken die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op de selectieprocedure.