Reserveren computertests kan tot uiterlijk 19 juni 2017

Vandaag hebben alle deelnemers aan het concours voor startende beleidsmedewerkers via hun EPSO-account een uitnodiging ontvangen voor het boeken van een datum voor de eerste ronde van het concours, de preselectietests. Tussen 7 juni en 19 juni is het mogelijk een datum te boeken voor de computer-based multiple-choice tests (CBT). De tests kunnen gemaakt worden in de periode vanaf 20 juni tot 25 juli.

computer bases test

Tips bij het boeken en voorbereiden van je tests

We geven je hieronder enkele tips die je kunt gebruiken bij het boeken van de tests en de voorbereiding op de tests.

  • Plan de preselectietoets zo snel mogelijk in en kies een zo laat mogelijk toetsmoment. Hiermee geef je jezelf extra tijd om te oefenen.
  • Kies voor het boeken van een testlocatie voor de eerste testronde zo mogelijk voor Amsterdam. Dat is een rustiger testlocatie dan Brussel.
  • Begin ruim op tijd met oefenen voor de preselectietoetsen en het assessment. Je vaardigheden kun je trainen met behulp van de nuttige websites en literatuur waarnaar wij verwijzen op onze website. Ook op de website van EPSO is oefenmateriaal bij dit concours te vinden.
  • Schrijf je nu in voor de Talent Pool van werkenbijdeEU om in aanmerking te komen voor begeleiding en training door WerkenbijdeEU en toegang te krijgen tot onze eigen gratis (online) oefenmodules en concourstraining.
  • Investeer in je talenkennis. Lees kranten en vakliteratuur in de tweede taal die je bij het concours hebt gekozen.