De Europese Unie zoekt 22 ingenieurs gebouwenbeheer

Voor het (toekomstig) beheer van gebouwen van de Raad van de EU, het Europees Parlement en de Europese Commissie zoekt de Europese Unie gekwalificeerde ingenieurs gebouwmanagement. De EU opent hiertoe een selectieprocedure (concours) om kandidaten ingenieurswetenschappen of architectuur (minimaal bachelor hbo/wo) te werven. Inschrijven voor dit concours kan tot uiterlijk 12 september, 12.00 uur 's middags.

Gebouw Raad van de EU

Functieprofiel

Je bent verantwoordelijk voor ontwerp- en analysewerkzaamheden (inclusief milieuprestaties), het technisch beheer en het technisch en administratief toezicht op technische installaties. Binnen je functie word je geacht - naast het onderhouden van lopende contacten met klanten, leveranciers, aannemers, enz. - ook op politiek niveau goed te kunnen communiceren.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde opleiding in de bouwkunde of architectuur (minimaal bachelor). En je hebt ten minste drie jaar voor de functie relevante werkervaring opgedaan. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal of één van de andere officiële EU-talen uitstekend (C1) en het Engels, Frans of Duits goed (B2).

De volledige functieomschrijving en alle functie-eisen vind je bij het vacatureoverzicht op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) en in de aankondiging van dit concours.

gebouw Europees Parlement Straatsburg

Selectieprocedure en begeleiding WerkenbijdeEU

De selectieprocedure voor een vaste functie bij de EU test kandidaten op vakinhoudelijke kennis en competenties. In de meeste gevallen vindt vóór de assessmentronde een preselectieplaats waarbij je verbaal, numeriek en abstract redeneren wordt getoetst.  

Belangrijk onderdeel van de selectieprocedure is de zogenaamde Talent Screener. Deze maakt onderdeel uit van het inschrijfformulier voor het concours. Je wordt hier gevraagd om op een gestructureerde wijze jouw werkervaring en expertise op te geven, inclusief voorbeelden uit de praktijk. Bij dit concours gaat het bijvoorbeeld om ervaring in het leiden van aanbestedingsprocedures, managementervaring of een extra opleiding binnen een bouwtechnische specialisatie (veiligheid van gebouwen, brandveiligheid, etc.). De kandidaten met de hoogste score voor de Talent Screener worden uitgenodigd voor het assessment. Bij dit assessment wordt ook een vakinhoudelijk interview afgenomen.

Na je inschrijving voor dit concours kun je je aanmelden voor de Talent Pool van WerkenbijdeEU. Via deze Talent Pool ontvang je nuttige tips, advies en begeleiding bij het concours.