Inschrijven selectieprocedure gezondheid en voedselveiligheid mogelijk tot 17 april

Bent jij specialist volksgezondheid en heb je belangstelling voor een boeiende carrière bij de EU-instellingen? De Europese Commissie zoekt momenteel getalenteerde en gemotiveerde medewerkers voor audit, inspectie en evaluatie (gezondheid en voedselveiligheid), en ook voor beleid en wetgeving (voedselveiligheid).

gezondheid en voedselveiligheid

Wat ga je doen?

Als administrateur audit en inspectie verricht en leidt je audits, stel je verslagen en technische documenten op, en volg je de wetenschappelijke ontwikkelingen in de volksgezondheid en op voedselveiligheidsgebied.

Als administrateur beleid en wetgeving bereidt je nieuwe maatregelen en voorschriften voor, implementeer en beheer je bestaande wetgeving, voer je regelgevingstaken uit, waaronder risicoanalyses, en houd je toezicht op handelsverdragen.

Functie-eisen en -niveau

Je moet een universitaire opleiding van ten minste drie jaar in een relevante studierichting hebben afgesloten en daarna nog minstens vier jaar beroepservaring op je vakgebied hebben opgedaan. Bovendien moet je beschikken over de nationaliteit van een EU-land en over een goede kennis van twee Europese talen, waarvan één het Engels, Frans, Duits of Italiaans is, en de tweede één van de 24 officiële talen van de EU.

Meer informatie nodig?

Antwoorden op vragen over de selectieprocedure en de inhoud van het concours kun je vinden bij de informatie over dit concours en via de veelgestelde vragen op de website van EPSO of via de Facebookpagina of LinkedInpagina van EPSO. Heb je specifieke of persoonlijke vragen met betrekking tot dit concours waar je op de website van EPSO en op deze website geen antwoord hebt kunnen vinden? Stuur een e-mail naar WerkenbijdeEU.

Begeleiding en training door WerkenbijdeEU

Ga jij je aanmelden voor het concours? Dan kom je in aanmerking voor begeleiding en training van WerkenbijdeEU. Stuur een e-mail naar WerkenbijdeEU om je hiervoor aan te melden. Wat houdt onze begeleiding in?

  • Een brochure met nuttige tips voor het invullen van de Talent Screener. De Talent Screener maakt onderdeel uit van de inschrijving voor dit concours.
  • Oefenmodules ter voorbereiding op de preselectie. WerkenbijdeEU biedt voordat de preselectie start, de mogelijkheid met online testmodules te oefenen.
  • Training voor het assessment. WerkenbijdeEU organiseert uitgebreide trainingen voor kandidaten die de assessmentfase van het concours bereiken.

Wanneer je een beroep doet op onze begeleiding en training, vragen we je je in te schrijven in onze Talent Pool. Via de Talent Pool kunnen we goed contact met je houden en je nader informeren gedurende het concours. Zo kan WerkenbijdeEU jou zo optimaal mogelijk begeleiden bij het doorlopen van het concours.