De Europese Rekenkamer in Luxemburg zoekt auditors

Belangstelling voor een auditbaan bij een internationale organisatie? Doe mee aan de selectieprocedure voor auditors bij de Europese Rekenkamer. Schrijf je tot uiterlijk 24 april 2018 in.

Europese Rekenkamer
©Europese Unie

Je zult onder meer worden belast met financiële, prestatiegeoriënteerde en interne audits. Ook kan je worden gevraagd om zekerheid en advies te verlenen op alle werkterreinen van de EU met het oog op goed bestuur en beheer. Het kan gaan om werkzaamheden in alle lidstaten van de Europese Unie, maar ook in derde landen of internationale organisaties, wat inhoudt dat je bereid moet zijn korte dienstreizen te maken, soms veelvuldig.

Je werkt in multinationale en multiculturele teams en moet bereid zijn voortdurend bij te scholen via de opleidingen die worden aangeboden.

De aard van de functie vereist een brede kennis op vakgebieden als recht, boekhouding, openbaar bestuur, financiën en economie, projectbeheer op verschillende terreinen waarop de EU bevoegd is, informatica, audit- en evaluatietechnieken en dergelijke.

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding van ten minste drie jaar in een relevante studierichting afgesloten, dan wel een beroepsopleiding hebben gevolgd of kwalificatie hebben behaald die daarmee vergelijkbaar is. Bovendien moet je beschikken over de nationaliteit van een EU-land en over een goede kennis van twee EU-talen, waarvan de tweede taal het Engels of Frans is.

Meer informatie en inschrijven

Antwoorden op vragen over deze selectieprocedure (concours) en de inhoud van het concours kun je vinden bij de informatie over dit concours en via de veelgestelde vragen op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) of via de Facebookpagina of LinkedInpagina van EPSO. Inschrijven voor het concours doe je eveneens via de website van EPSO.

Heb je specifieke of persoonlijke vragen met betrekking tot dit concours waar je op de website van EPSO en op deze website geen antwoord hebt kunnen vinden? Stuur een e-mail naar WerkenbijdeEU.

Begeleiding en training door WerkenbijdeEU

Heb jij je aangemeld voor het concours en ben je in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? Dan kom je in aanmerking voor begeleiding en training van WerkenbijdeEU. Stuur een e-mail naar WerkenbijdeEU om je aan te melden. Wat houdt onze begeleiding in?

  • Oefenmodules ter voorbereiding op de preselectie:
    WerkenbijdeEU biedt voorafgaand aan de preselectie de mogelijkheid met online testmodules te oefenen.
  • Oefenmateriaal ter voorbereiding op de elektronische postbakoefening:
    Wanneer je uitgenodigd wordt voor de postbakoefening zal WerkenbijdeEU je van geschikt oefenmateriaal voorzien.
  • Training voor het assessment:
    WerkenbijdeEU organiseert uitgebreide trainingen voor kandidaten die de assessmentfase van het concours bereiken.

Wanneer je onze oefenmodules aanvraagt, vragen we je je in te schrijven in onze Talent Pool. Via de Talent Pool kunnen we goed contact met je houden en je nader informeren gedurende het concours. Zo kan WerkenbijdeEU jou zo optimaal mogelijk begeleiden bij het doorlopen van het concours.