Vul vóór 3 mei het tweede deel in van het sollicitatieformulier bij het concours (startende) beleidsmedewerkers

In het tweede deel van het sollicitatieformulier voor de selectieprocedure (het concours) kies je de talen 1 en 2. En je vult de rest van het sollicitatieformulier in. Dit doe je vóór uiterlijk 3 mei, 12.00 's middags, zodat je zeker bent van jouw deelname aan het concours.

aanmelden voor concours

Invullen sollicitatieformulier

Als je in het eerste deel van je sollicitatieformulier een tweede taal hebt opgegeven die voorkomt op de lijst van vijf talen die worden toegelaten als taal 2, word je verzocht het tweede deel van het  sollicitatieformulier uitsluitend in de door jou gekozen tweede taal in te vullen. In je EPSO-account vind je hierover een bericht, met een link naar het inschrijfformulier. De deadline om het online formulier in te vullen en te valideren is 3 mei om 12 uur ‘s middags. Je kunt het formulier tussentijds opslaan en er later verder in werken.

Je kiest in deze fase ook de twee talen voor dit concours. Taal 1 (keuze uit de 24 officiële EU-talen) gebruik je alleen bij de eerste testfase (redeneervragen). Taal 2 (keuze uit Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans) gebruik je bij de overige testen (inclusief ‘situatiebeoordeling’ tijdens de eerste testfase).

Vul alle onderdelen volledig en zorgvuldig in. Besteed in het bijzonder aandacht aan ‘Motivation and Strenghts’, je motivatie wordt namelijk getoetst tijdens het assessment (laatste testronde van het concours). Bij ‘Professional Experience’ vul je alleen je relevante werkervaring in en geef je een korte toelichting bij ‘type of business’, ‘occupation’, en ‘nature of duties’. Overigens wordt er niets gedaan met je werkervaring; je kunt er zelfs voor kiezen deze helemaal niet in te vullen zonder dat dit consequenties heeft voor jouw concoursdeelname. Het is per slot van rekening een concours waarbij geen werkervaring vereist is, maar deze ook niet verboden is. Vergeet tot slot niet je aanmelding te valideren.

Heb je nog een vraag voor EPSO, stuur die dan vóór 30 april naar toe. Vragen die na die datum bij EPSO binnen komen, kunnen waarschijnlijk niet meer op tijd beantwoord worden.

Begeleiding en training door WerkenbijdeEU

Heb jij je aangemeld voor het concours en ben je in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? Dan kom je in aanmerking voor begeleiding en training van WerkenbijdeEU. Stuur een e-mail naar WerkenbijdeEU om je aan te melden. Wat houdt onze begeleiding in?

  • Oefenmodules ter voorbereiding op de preselectie:
    WerkenbijdeEU biedt voorafgaand aan de preselectie de mogelijkheid met online testmodules te oefenen.
  • Oefenmateriaal ter voorbereiding op de elektronische postbakoefening:
    Wanneer je uitgenodigd wordt voor de postbakoefening zal WerkenbijdeEU je van geschikt oefenmateriaal voorzien.
  • Training voor het assessment:
    WerkenbijdeEU organiseert uitgebreide trainingen voor kandidaten die de assessmentfase van het concours bereiken.

Wanneer je onze oefenmodules aanvraagt, vragen we je je in te schrijven in onze Talent Pool. Via de Talent Pool kunnen we goed contact met je houden en je nader informeren gedurende het concours. Zo kan WerkenbijdeEU jou zo optimaal mogelijk begeleiden bij het doorlopen van het concours.

Planning meerkeuzetoetsen

Een reservering maken voor de meerkeuzetoets kan vanaf 29 mei tot 12 juni. De meerkeuzetoets maken kan in de periode van 5 juni tot 13 juli.

Wij adviseren je direct op 29 mei of kort daarna te reserveren, zodat je nog voldoende keuzeopties hebt. Hoe later je reserveert, hoe minder keuze er zal zijn. Als het in je agenda past, raden we je aan de meerkeuzetoets pas later in de daarvoor geplande periode te gaan maken. Hiermee creëer je voor jezelf meer tijd om je zorgvuldig voor te bereiden en goed te oefenen.