Selectieprocedures auditors en (beginnend) beleidsmedewerkers openen in mei

Donderdag 7 mei opent een selectieprocedure voor auditors bij de Europese Commissie en de Europese Rekenkamer. Ruim twee weken later op donderdag 23 mei start een selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewekers. Kandidaten die hier aan deelnemen, kunnen bij een van de Europese instellingen aan het werk.

Entree Berlaymontgebouw Europese Commissie

Dinsdag 7 mei start de selectieprocedure voor auditors. Deze selectieprocedure is zowel voor starters als kandidaten met al meer werkervaring, voor twee functieniveaus dus. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deelname aan de selectieprocedure audit diploma's van bepaalde studies vereist.

En op donderdag 23 mei opent een selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewerkers. Heb je een bachelor of master (hbo/wo) op zak. Ben je starter of heb je maximaal enkele jaren werkervaring, dan kan jij je aanmelden voor deze selectieprocedures. Hierbij worden kandidaten gezocht voor functies in uiteenlopende vakgebieden. Het maakt niet uit in welke studierichting je bent afgestudeerd.

Door deel te nemen aan een van deze selectieprocedures bouw je aan je toekomst en een mogelijke carrière bij de EU. Na het succesvol doorlopen van de selectieprocedure, kan je solliciteren voor en instromen op een vast contract bij de EU.

Nadere informatie komt kort na opening van beide selectieprocedures beschikbaar op deze website.

Het is de droom van veel studenten: een vaste baan bij de Europese Unie

Charlotte Renckens deed in 2017 mee aan de selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewerkers. Ze rolde met succes door het toelatingsexamen heen. Het gevolg? Charlotte is sinds eind 2018 beleidsmedewerker bij de EU in het team Terrorisme en radicalisering. Ze werkt aan beleid voor chemische stoffen en explosieven. Lees het interview met Charlotte.

Nederlandse EU-ambtenaren bij het Berlaymont gebouw van de Europese Commissie

Donderdag 23 mei inhouse-avond beginnend beleidsmedewerker

Ben jij van plan deel te gaan nemen aan de selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewerker bij de Europese Unie? Kom donderdagavond 23 mei eerst naar de inhouse-avond van WerkenbijdeEU en zet hiermee je eerste stap op weg naar een carrière bij de EU. Daar kan je proeven aan de praktijk als beleidsmedewerker bij de EU en in gesprek met Nederlandse (beleids)medewerkers bij de EU. WerkenbijdeEU sluit de avond af met een toelichting op de verschillende testonderdelen waar de selectieprocedure uit bestaat. Meer informatie over de inhouse-avond vind je elders op deze website.