Donderdag 23 mei inhouse-avond (beginnend) beleidsmedewerker

Ben je afgestudeerd (hbo of wo) en heb je geen tot maximaal enkele jaren werkervaring? Heb je serieuze interesse in een carrière bij de Europese Unie (EU)? Ben jij van plan deel te gaan nemen aan de selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewerker bij de Europese Unie? Wil je weten hoe het is om bij de EU te werken? Kom dan naar onze inhouse-avond op donderdag 23 mei!

Kies 23 mei niet alleen voor het Europees Parlement, maar ook voor jouw toekomst bij de Europese Unie!

Europese ambtenaren voor gebouw Europese Commissie

Donderdag 23 mei opent de inschrijving voor een selectieprocedure voor (beginnend) beleidsmedewerkers. Besluit jij je hiervoor in te schrijven, dan bouw je hiermee aan je toekomst en een mogelijke carrière bij de EU. Door deel te nemen aan deze selectieprocedure kan je instromen op een vast contract bij de EU. Heb je minimaal een bachelor, heb je nog geen of niet zoveel werkervaring en ben je geïnteresseerd in een carrière bij de EU? Plan je Europese carrière, neem deel aan de selectieprocedure en stroom mogelijk vanaf eind volgend jaar in op een vast contract bij de EU.

Wat kun je verwachten

Kom donderdagavond 23 mei eerst naar de inhouse-avond van WerkenbijdeEU en zet hiermee een belangrijke stap op weg naar een carrière bij de EU.

  • Door mee te doen aan een serious game kan je proeven aan de praktijk als beleidsmedewerker bij de EU. Je gaat hier met een EU-expert aan een actueel (beleids)probleem werken.
  • Ook kan je groepsgewijs in gesprek met Nederlandse (beleids)medewerkers bij de EU. Wat motiveerde hen deel te nemen aan de selectieprocedure. Hoe hebben zij de selectieprocedure ervaren. Wat doen ze nu bij de EU. Hoe ziet hun loopbaan bij de EU er uit en hoe zien zij hun toekomst bij de EU voor zich.
  • WerkenbijdeEU sluit de avond af met een korte toelichting op de verschillende testonderdelen waar de selectieprocedure uit bestaat. WerkenbijdeEU geeft deze presentatie samen met Leeuwendaal, het bureau dat de assessmenttrainingen verzorgt.
  • We vertellen je deze avond ook hoe WerkenbijdeEU jou bij de selectieprocedure kan begeleiden met advies, (online) oefenmodules en trainingen om jouw kansen op een baan bij de EU te vergroten.
  • Gedurende de avond kan je oefenen met de tests die je in de eerste ronde van de selectieprocedure tegen zal komen.

Overtuigd om deel te nemen aan de selectieprocedure? Je kunt je ter plekke inschrijven. Door je na deze aanmelding direct te registreren voor de begeleiding van WerkenbijdeEU, ben je in één avond goed voorbereid op jouw carrière bij de EU.

Waar en wanneer

Datum: donderdag 23 mei
Tijd: 18.00 - 21.00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 17.30 uur, borrel na afloop tot 21.30 uur)
Locatie: Engels Meeting & Conference, Rotterdam

Aanmelden

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via het formulier van VNG Congressen, het bureau dat deze inhouse-avond logistiek organiseert. Let op: als je geen bevestiging van je aanmelding ontvangt (kijk eerst ook in je spambox), neem dan contact op. Deelname aan de inhouse-avond is alleen mogelijk na bevestiging van aanmelding.

Aan deze inhouse-avond kan een beperkt aantal geïnteresseerden deelnemen. Als er meer aanmeldingen binnenkomen dan maakt WerkenbijdeEU een selectie op basis van de ingevulde gegevens.