Selectieprocedure beginnend én ervaren specialisten audit bij de EU

Belangstelling voor een auditbaan bij een internationale organisatie? De Europese Unie (EU) zoekt getalenteerde afgestudeerden en ervaren specialisten op auditgebied voor een baan bij de Europese Commissie in Brussel of de Europese Rekenkamer in Luxemburg. Doe mee aan de selectieprocedure voor auditors bij de Europese Unie! Schrijf je tot uiterlijk 12 juni 2019 in.

weegschaal met eurobiljetten en -munten

Wat doet een auditor bij de Europese Unie

Als auditor bij de EU-instellingen word je belast met uiteenlopende interne en externe controles en verificaties. Daarmee ga je voor het management op tal van beleidsterreinen na of de wet- en regelgeving wel is nageleefd en de middelen wel efficiënt zijn besteed.

Een auditor beoordeelt in hoeverre risico's voldoende worden afgedekt, de organisatie goed wordt bestuurd en interne processen naar behoren verlopen. Omdat auditors advies moeten geven op alle werkterreinen van de EU, is het mogelijk dat je tijdens je loopbaan wordt uitgezonden naar verschillende EU-lidstaten en derde landen. Specialisten met ervaring zullen ook auditmissies leiden, taken verdelen en toezicht houden op het auditteam.

Functie-eisen en functie-niveau

  • Als beginner (AD5) moet je minimaal een bachelor (hbo/wo) of een diploma van een beroepsopleiding op het gebied van audit, economie, boekhouding, financiën, rechten, bedrijfskunde en/of informatica.
  • Als specialist (AD7) voldoe je minimaal aan dezelfde opleidingsvoorwaarden als de beginnende auditor. Daarnaast moet je ten minste 6 of 7 jaar relevante werkervaring hebben, waarvan ten minste 3 of 4 jaar op het gebied van audit (afhankelijk van je opleidingsniveau).
  • Zowel de beginners als specialisten moeten minimaal beschikken over een grondige kennis van een van de 24 officiële talen van de EU (bv. Nederlands) en over voldoende kennis van het Engels of Frans.

De volledige functieomschrijving en alle functie-eisen vind je op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) en in de officiële aankondiging bij deze selectieprocedure, het Publicatieblad.

Begeleiding van en training door WerkenbijdeEU

Ben je van plan je aan te melden voor een van beide selectieprocedures en ben je in het bezit van de Nederlandse nationaliteit? Dan kom je in aanmerking voor begeleiding van en training door WerkenbijdeEU. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier op deze website. Wat kan je hierbij verwachten?

  • Persoonlijk advies bij het invullen van de Talent Screener. De Talent Screener maakt onderdeel uit van de online inschrijving voor de selectieprocedure en wordt gebruikt bij de voorselectie van kandidaten. Neem dus voordat je je gaat aanmelden contact op met WerkenbijdeEU.
  • Oefenmodules ter voorbereiding op de computertesten (redeneervragen). WerkenbijdeEU biedt voordat de preselectie start, de mogelijkheid met online testmodules te oefenen.
  • Training voor het assessment. WerkenbijdeEU organiseert uitgebreide trainingen voor kandidaten die de assessmentfase bereiken.

Wanneer je een beroep wilt doen op deze begeleiding en training, vragen we je je in te schrijven in onze Talent Pool. Via de Talent Pool kunnen we goed contact met je houden en je nader informeren gedurende de selectieprocedure. Zo kan WerkenbijdeEU jou zo optimaal mogelijk begeleiden bij het doorlopen van de verschillende testmomenten.

Voor Rijksambtenaren gelden aanvullende faciliteiten bij deelname aan de selectieprocedure.

Meer informatie en inschrijven voor selectieprocedure

Door deel te nemen aan een van deze selectieprocedures bouw je aan je toekomst en een mogelijke carrière bij de EU. Na het succesvol doorlopen van de selectieprocedure, kan je solliciteren voor en instromen op een vast contract bij de EU.

Meer informatie en antwoorden op vragen over deze selectieprocedure en de inhoud hiervan kun je vinden bij de informatie over deze selectieprocedure en via de veelgestelde vragen op de website van het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO). Of via de Facebookpagina of LinkedInpagina van EPSO. Inschrijven voor de selectieprocedure doe je eveneens via de website van EPSO.

Heb je specifieke of persoonlijke vragen met betrekking tot deze werving waar je op de website van EPSO en op deze website geen antwoord hebt kunnen vinden? Stel je vraag via het contactformulier op deze website.

Kandidaat oefent online computertest