Solliciteer deze januari als trainee bij de Europese Commissie en laat je door ons adviseren

De Europese Commissie neemt beslissingen over belangrijke thema’s die invloed hebben op jouw leven en dat van 450 miljoen andere Europeanen. Als trainee kan jij daar een rol in spelen.

Tijdens je traineeship buig je je over thema’s die hoog op de maatschappelijke en politieke agenda staan. Onderwerpen als de Europese Green Deal, digitalisering, migratie en internationaal beleid zijn vaak in het nieuws.

Een traineeship bij de Europese Commissie kan je springplank zijn naar een carrière op hoog niveau. Je bouwt aan een (internationaal) netwerk en doet relevante werkervaring op.

Wil jij 1 oktober 2023 als trainee aan de slag? Van 4 tot 31 januari kan je solliciteren bij het Traineeships Office van de Europese Commissie. Voor meer info ga je naar de campagnepagina.

Jonge EU-ambtenaren bij Berlaymontgebouw Europese Commissie

19 januari online voorlichtingsbijeenkomst

WerkenbijdeEU adviseert je over je online inschrijving. Op donderdag 19 januari beantwoorden we vragen en geven we toelichting op het traineeship-programma tijdens een online voorlichtingsbijeenkomst. Meld je nu aan om hierbij aanwezig te zijn!

Onderwerpen voorlichtingsbijeenkomst:

  • Je mogelijkheden als trainee
  • Je werkdag bij de Europese Commissie
  • Leven en leren bij de EU en in Brussel
  • Je traineeplek en je carrière daarna
  • Do’s en don’ts van de selectieprocedure
  • De voorselectie en hoe verder
  • Wat WerkenbijdeEU voor jou kan betekenen

Het programma duurt van 17 tot 18.30 uur en bevat meerdere momenten voor het stellen van vragen aan de sprekers: Lieke Brackel (trainee), Monty Aal (trainee) , Melisa Duman (ex-trainee, inmiddels junior professional bij de Europese Commissie) en Annieke Logtenberg (ex-trainee, beleidsmedewerker en teamleider bij de Europese Commissie).