Traineeship bij de EU

Een traineeship bij een van de Europese instellingen is de springplank naar een internationale carrière op hoog niveau. Je bouwt aan een internationaal netwerk en doet relevante werkervaring op.

Een serieuze startersbaan

Een traineeship bij een van de instellingen van de Europese Unie is een serieuze startersbaan. Je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid en draait mee als volwaardig lid van een afdeling. Je ontvangt daarvoor meestal een maandelijkse vergoeding. Er zijn ook onbetaalde traineeships en stages.

Trainee bij de EU

Waardevolle internationale werkervaring

Gedurende 5 maanden doe je zeer waardevolle internationale werkervaring op. Je werkt samen met ambitieuze en hooggekwalificeerde mensen uit heel Europa. Je legt contacten die bepalend kunnen zijn voor de rest van je loopbaan.

Als trainee krijg je de kans om je te buigen over thema’s die hoog op de maatschappelijke en politieke agenda staan. Van klimaatverandering tot onderwijs en van economische ontwikkeling tot buitenlands beleid. Dat doe je op hoog niveau, omringd door de bestuurlijke en ambtelijke top van Europa. En er zijn nog meer kansen voor jou als trainee.

Ontdek wat het beste bij je past

  • Wat wil ik nu eigenlijk doen bij de EU? Wat wil ik uit mijn traineeship halen?
  • Wil ik als specialist aan de slag op mijn vakgebied of wil ik juist brede EU-ervaring opdoen?
  • Wat doen de diverse instellingen, directoraten-generaal of afdelingen precies? Welke onderwerpen of beleidsterreinen vind ik interessant?
  • Wat is mijn motivatie om voor een bepaalde traineeplek te kiezen?
  • Waar wil ik een traineeship doen? In Brussel, een ander EU-land of juist buiten Europa?
  • Wat zijn de toelatingseisen? Kom ik in aanmerking voor het traineeship dat ik op het oog heb?

Hier vind je een overzicht van traineeships die binnen de EU worden aangeboden.

EU-traineeship in de praktijk

Wil je eerst weten wat een EU-traineeship in de praktijk inhoudt?