Meld je aan voor de selectieprocedure Europees recht. Bezoek eerst de online voorlichting op 18 augustus

Heb jij minimaal een master rechten, ben je gespecialiseerd in Europees recht en sta je nog aan het begin van je carrière? Het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) organiseert een selectieprocedure Europees recht voor een vaste aanstelling bij de EU. Kom je succesvol door dit selectietraject heen, dan kom je in aanmerking voor functies bij de Europese instellingen. Inschrijven voor de selectieprocedure kan tot 15 september 2020.

De selectieprocedures bij de Europese Unie zijn niet gemakkelijk en voor velen een onbekende materie. Meld je daarom aan bij WerkenbijdeEU. Wij geven jou informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten. Op dinsdagmiddag 18 augustus bieden we een online voorlichting aan, waarbij Nederlandse professionals in Europees recht vertellen over hun werk bij de EU en onze voorlichter je uitleg geeft over de selectieprocedure. Scrol naar beneden voor meer info over de online voorlichting, de begeleiding van WerkenbijdeEU en om je aan te melden voor de selectieprocedure.

Clio Zois, jurist bij de EU

Wat en voor wie

Als specialist Europees recht kun je een brede bijdrage leveren aan het werk van de Europese Unie. Het gaat om taken als: juridisch advies verstrekken, de wettelijkheid en redactionele kwaliteit van rechtshandelingen of voorstellen voor rechts handelingen waarborgen, uitgebreid juridisch onderzoek en diepgaande juridische analyses verrichten en optreden als vertegenwoordiger van de betrokken instelling in gerechtelijke procedures voor het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Na succesvolle deelname aan de selectieprocedure kun je solliciteren op functies bij alle instellingen van de Europese Unie. Als ambtenaar in vaste dienst bij de EU kun je werken aan je carrière. Je kan wisselen van functie en instelling of agentschap. Je krijgt veel ruimte voor opleiding en training.

Voor deze selectieprocedure is minimaal een master recht verplicht met een specialisatie Europees recht. Bijna vanzelfsprekend heb je een zeer goede kennis van het Engels en/of Frans (C1 niveau). Je zult tijdens de selectieprocedure worden beoordeeld en getoetst op je inhoudelijke kennis. Je studie, stages en eventuele werkervaring tellen mee. Werkervaring is echter geen vereiste.

Tot 15 september staat de inschrijving voor deelname aan de selectieprocedure open. Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie en om je in te schrijven naar de website van EPSO.

Dinsdagmiddag 18 augustus online voorlichting

Voor (startend) medewerkers met een achtergrond in Europees recht zijn er bij de EU diverse mogelijkheden. Ben jij hier benieuwd naar? Dinsdagmiddag 18 augustus kan je online in gesprek met Nederlandse EU-ambtenaren (juristen) die nu als beleidsmedewerker bijdragen aan o.a. het Europees buitenlandbeleid, internationaal zeerecht en klimaat of als jurist namens de Europese Commissie pleiten in mededingingszaken.

We besteden tijdens de voorlichting ook aandacht aan de selectieprocedure en hoe je je hierop het beste kunt voorbereiden. Hiervoor is onze voorlichter bij de online voorlichting aanwezig. Tevens is er ruimte voor jouw vragen aan de gastsprekers en over de selectieprocedure.

De online voorlichting is hét moment om meer te weten te komen over de selectieprocedure Europees recht en over de carrièremogelijkheden als jurist bij de EU. Mis deze bijeenkomst niet, ook als je al overtuigd bent van deelname aan de selectieprocedure.

Waar en wanneer

Datum: dinsdag 18 augustus 2020
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Locatie: online vanuit je eigen omgeving via laptop, mobile of tablet

Telefonerende EU-ambtenaar voor Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO)

Maak gebruik van de ondersteuning door WerkenbijdeEU

De selectieprocedures bij de EU zijn pittig en ingewikkeld. Je kunt hierbij best wat hulp gebruiken. WerkenbijdeEU geeft je informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten. Bij de eerste, inschrijffase voorzien we je graag van het juiste advies om je kansen te optimaliseren. WerkenbijdeEU weet welke onderdelen in de selectieprocedure extra belangrijk zijn voor een goede beoordeling door de selecteurs. Wij geven jou namens de Nederlandse overheid informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten. Ook kun je via WerkenbijdeEU gebruik maken van (klassikale) training ter voorbereiding op het assessment, de laatste fase van de selectieprocedure. Je hoeft voor onze ondersteuning niets te betalen. De enige voorwaarde is dat je de Nederlandse nationaliteit moet hebben. Vul het reactieformulier in en wij nemen vervolgens contact met je op. Je kunt volstaan met het invullen van je persoonsgegevens en het toevoegen van een cv (Europass mag, maar hoeft niet). Heb je eerst nog een vraag, meld je aan voor de online voorlichting op 18 augustus of neem na de voorlichting rechtstreeks contact met ons op.

Hoe verder na je aanmelding

Na je aanmelding bij WerkenbijdeEU krijg je begeleiding bij elke stap in de procedure. De selectieprocedure bestaat uit een aantal testen die verspreid over een periode van ongeveer een jaar plaatsvinden. Als je deze testen succesvol doorloopt, kun je aangesteld worden als jurist/(beleids)medewerker. De inschrijving voor de selectieprocedure sluit 15 september om 12 uur ’s middags. Heb je interesse in de begeleiding van WerkenbijdeEU bij deze selectieprocedure? Vul het reactieformulier in (je persoonsgegevens en een cv volstaan) en wij nemen contact met je op.

Faciliteiten voor ambtenaren

Rijksambtenaren kunnen bij deelname aan deze selectieprocedure aanspraak maken op vijf dagen studieverlof en een vergoeding voor reis- en trainingskosten. Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname aan de EU-selectieprocedure‘ voor meer informatie.

Europese ambtenaren voor gebouw Europese Commissie