Selectieprocedure Europees recht opent 30 juli, meld je nu aan bij WerkenbijdeEU

Ben jij gespecialiseerd in Europees recht en sta je nog aan het begin van je carrière? Op 30 juli opent een selectieprocedure Europees recht voor een vaste aanstelling bij de EU. Kom je succesvol door deze selectieprocedure heen, dan kom je in aanmerking voor functies bij de Europese instellingen in Brussel en Luxemburg. Schrijf je tussen 30 juli en 15 september 2020 in. De selectieprocedures zijn niet gemakkelijk en voor velen een onbekende materie. Meld je daarom nu vast aan bij WerkenbijdeEU. Wij geven jou informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten.

Europese ambtenaren voor gebouw Europese Commissie

Wat en voor wie

Als afgestudeerde in Europees recht kun je een brede bijdrage leveren aan het werk van de EU. Je hoeft niet per se als jurist aan de slag. Er zijn ook mogelijkheden binnen beleid en programmamanagement. Na succesvolle deelname aan de selectieprocedure kun je solliciteren op functies bij alle EU-instellingen in Brussel en Luxemburg. Als ambtenaar in vaste dienst kun je werken aan je carrière. Je kan wisselen van functie en instelling en je bent nooit uitgeleerd. Je krijgt veel ruimte voor opleiding en training.

Voor deze selectieprocedure (functieniveau AD5) is minimaal een afgeronde bachelor (Europees) recht verplicht (de exacte opleidingseisen zijn op dit moment nog niet bekend). Je zult tijdens de selectieprocedure worden beoordeeld en getoetst op je inhoudelijke kennis. Je studie, stages en eventuele werkervaring tellen uiteraard ook mee. Werkervaring is echter geen vereiste.

Meld je nu vast aan voor ondersteuning door WerkenbijdeEU

De selectieprocedures bij de EU zijn pittig en ingewikkeld. Je kunt hierbij best wat hulp gebruiken. Meld je daarom  - voordat je in augustus/september gaat solliciteren - nu vast aan bij WerkenbijdeEU. Wij geven je informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten. Bij de eerste, inschrijffase voorzien we je graag van het juiste advies om je kansen te optimaliseren. WerkenbijdeEU weet welke onderdelen in de Talent Screener extra belangrijk zijn voor een goede beoordeling door de selecteurs. Wij geven jou namens de Nederlandse overheid informatie, tips, oefenmateriaal en training om je kansen te vergroten. Ook kun je via WerkenbijdeEU gebruik maken van (klassikale) training ter voorbereiding op het assessment, de laatste fase van de selectieprocedure. Je hoeft voor onze ondersteuning niets te betalen. De enige voorwaarde is dat je de Nederlandse nationaliteit moet hebben.

Hoe verder na je aanmelding

Na je aanmelding bij WerkenbijdeEU krijg je begeleiding bij elke stap in de procedure. Voor zover nu bekend, vindt eerst een preselectie plaats op basis van je kwalificaties via de Talent Screener. Ook maak je een aantal meerkeuzetoetsen in een testcentrum. Kandidaten met de beste beoordeling en hoogste uitslagen worden ten slotte uitgenodigd voor een assessment van een of twee dagen in Brussel. De inschrijving voor de selectieprocedure opent op 30 juli en sluit 15 september om 12 uur ’s middags. Heb je interesse in deze selectieprocedure? Dan raden wij je aan je nu vast bij ons te melden. Zo kunnen we je op tijd informeren over en adviseren bij de eerste stappen in de selectieprocedure.

Faciliteiten voor ambtenaren

Rijksambtenaren kunnen bij deelname aan een van deze selectieprocedures aanspraak maken op vijf dagen studieverlof en een vergoeding voor reis- en trainingskosten. Bekijk de circulaire ‘faciliteiten rijksambtenaren bij deelname aan de EU-selectieprocedure‘ voor meer informatie.

Gevolgenen COVID-19 maatregelen

De wereldwijde maatregelen met betrekking tot COVID-19 hebben ook gevolgen voor de selectieprocedures bij de EU-instellingen. Het Europees Bureau voor Personeelsselectie (EPSO) publiceert regelmatig een update van de situatie op haar website EU Careers.