Selectieprocedure voor Nederlanders bij het Europees Parlement opent op 4 maart

Ben je geïnteresseerd in een maatschappelijk betrokken functie? En wil je graag een positieve bijdrage leveren aan de Europese politiek? Dan is de selectieprocedure voor Nederlanders bij het Europees Parlement misschien interessant voor jou! Op 4 maart opent een selectieprocedure voor Nederlanders met interesse in de EU. Heb jij een studie van minimaal 3 jaar afgerond, en heb je minimaal 2 jaar werkervaring? Meld je aan voor ons Talent Netwerk. Via het Talent Netwerk voorzien we je van actuele informatie en begeleiden we je bij de selectieprocedure. Lees hieronder verder over de selectieprocedure.

Jelmer Hofkamp bij entree Europees Parlement

Over de selectieprocedure

Tussen 4 maart en 12 april tot 12:00 ‘s middags kun je je aanmelden voor deze selectieprocedure. Na je aanmelding doe je een voorselectie, die bestaat uit meerkeuzetoets met vragen over kennis van de EU, kennis van het Europees Parlement, verbaal redeneervermogen en numeriek redeneervermogen. Dit doe je online, met toezicht op afstand. Na het afleggen van de meerkeuzetoetsen worden de toelatingseisen gecontroleerd. De kandidaten met de beste resultaten worden vervolgens uitgenodigd voor de redactieproef, waarbij gekeken wordt naar de redactievaardigheden. Tot slot worden de kandidaten met de hoogste scores voor de redactieproef uitgenodigd voor een juryinterview. Voor meer informatie raden we je aan het publicatieblad van het Europees Parlement door te nemen. Uiteindelijk krijgen de 90 hoogst scorende kandidaten toegang tot passende vacatures bij het Europees Parlement. Denk hierbij aan functies als adviseur bij parlementaire organen, administrateur op het gebied van wetgeving, of als projectbeheerder. Na een succesvol sollicitatiegesprek stroom je in op een baan met een vast contract

Hoe ons Talent Netwerk je helpt

Om een interessante functie te vinden bij het Europees Parlement, is het belangrijk dat je je op tijd en goed voorbereidt op het selectie- en sollicitatietraject. Via het Talent Netwerk helpen we je hierbij, of je je nou voor het eerst oriënteert of nu al bij of met de EU werkt.

WerkenbijdeEU geeft waar mogelijk informatie, advies en ondersteuning, zoals online oefenmateriaal voor de selectietesten, en de mogelijkheid om je samen met andere kandidaten voor te bereiden. Dit doen wij zonder hiervoor kosten te berekenen. De enige voorwaarde is dat je de Nederlandse nationaliteit hebt.

Nadat je het selectietraject succesvol hebt doorlopen, kan je op onze inzet blijven rekenen. Zo bieden we ook trainingen aan voor het sollicitatie-interview. Heb je straks een vaste aanstelling bij de EU? Dan biedt dat goede carrièreperspectieven. Zo wordt het wisselen van functie aangemoedigd en kun je zelfs doorstromen naar functies op managementniveau.
Mocht je besluiten niet verder te willen gaan in het selectietraject, dan is dat geen probleem. Je kunt je ieder moment afmelden voor het Talent Netwerk.

Enthousiast geworden, maar wil je meer weten over hoe het er bij het Europees Parlement aan toegaat? Lees dan de verhalen van David en Nadia