Als jonge professional instromen bij de EU? Sluit aan bij de online meeting en voorlichting ‘Op weg naar een vaste baan bij de EU’

Wil jij meewerken aan een sterk Europa? Kies dan voor een baan bij de Europese Unie! Hoe je die vindt? Meld je aan voor ons Talent Netwerk en wij helpen je op weg naar een vaste baan. We starten met een online meeting en voorlichting op donderdag 22 juni om 17.00 uur.

Gijs Schilthuis

De uitdagingen van de Europese Unie op het gebied van o.a. duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en de digitale transitie vragen om aanpakkers die vooruit durven denken. Daarom opent het Europees Bureau voor Personeelsselectie na de zomer een nieuwe selectieprocedure voor jonge professionals met interesse in een vaste baan bij één van de Europese instellingen. Wil jij werken aan een toekomstbestendig Europa, heb je (binnenkort) minimaal een bachelor op hbo- of wo-niveau? Meld je aan voor ons Talent Netwerk en wij begeleiden je bij de selectieprocedure. De online meeting en voorlichting op 22 juni is ons eerste aanbod via het Talent Netwerk.

Over de selectieprocedure

Na je aanmelding voor de selectieprocedure maak je een cognitieve test, een EU-kennistest en een schrijfopdracht. Dit doe je online, met toezicht op afstand. De kandidaten met de beste resultaten krijgen toegang tot passende vacatures bij instellingen als de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie. Denk hierbij aan functies als beleidsmedewerker, programmamanager, adviseur etc. Na een succesvol sollicitatiegesprek stroom je in op een baan met een vast contract

Hoe ons Talent Netwerk je helpt

Om een interessante functie te vinden bij de Europese instellingen, is het belangrijk dat je je op tijd en goed voorbereidt op het selectie- en sollicitatietraject. Via het Talent Netwerk helpen we je hierbij, of je je nou voor het eerst oriënteert of nu al bij of met de EU werkt.

WerkenbijdeEU geeft informatie, advies en persoonlijke ondersteuning, zoals:

  1. Online meeting en voorlichting ‘Op weg naar een vaste baan bij de EU’ op 22 juni;
  2. Online oefenmateriaal voor alle selectietesten;
  3. Een contactennetwerk met andere Nederlandse deelnemers aan de selectieprocedure.

Nadat je het selectietraject succesvol hebt doorlopen, kan je op onze inzet blijven rekenen. We adviseren je bij het kiezen uit de vacatures en bieden je een training aan bij het sollicitatie-interview. Heb je straks een vaste aanstelling bij de EU? Dan biedt dat goede carrièreperspectieven. Zo wordt het wisselen van functie aangemoedigd en kun je zelfs doorstromen naar functies op managementniveau.

Mocht je na de online meeting en voorlichting besluiten niet verder te willen gaan in het selectietraject, dan is dat geen probleem. Je kunt je ieder moment afmelden voor het Talent Netwerk.

Donderdag 22 juni online meeting en voorlichting ‘Op weg naar een vaste baan bij de EU’

Tijdens deze online meeting en voorlichting (17.00 - 18.30 uur) geven we je inzicht in de selectieprocedure. Marije, Twan, Daphne en Gijs, Nederlandse professionals bij de EU, vertellen over hun ervaringen bij de EU, de carrièremogelijkheden die de EU biedt en waarom ook jij een Europese loopbaan zou moeten overwegen. Voorlichter en kandidatenbegeleider Jasper legt je uit hoe de selectieprocedure werkt. En wat WerkenbijdeEU voor jou kan betekenen in voorbereiding op, tijdens en na het doorlopen van de selectieprocedure.

De online meeting en voorlichting is achteraf terug te kijken door iedereen die zich heeft aangemeld.

Marije Kusters

Marije Kusters, beleidsmedewerker interne veiligheid

Eigenlijk had Marije nooit gedacht dat ze in de misdaadbestrijding terecht zou komen. Maar na de selectieprocedure kwam de uitdagende baan als beleidsmedewerker op interne veiligheid toch op haar pad. “Mijn werkveld is het ontwikkelen van EU-beleid dat lidstaten, politie en douane helpt om achter de grote jongens aan te gaan”, vertelt Marije. “Bij georganiseerde criminaliteit die de staatsveiligheid bedreigt, komt Europa om de hoek kijken. We kunnen binnen de EU eenvoudig de grens over, maar we moeten er wel voor zorgen dat criminelen daar geen misbruik van maken. De georganiseerde misdaad is bij uitstek grensoverschrijdend." Lees verder over Marije's ervaringen als beleidsmedewerker interne veiligheid.

Twan van Erp

Twan van Erp, beleidsassistent directeur Clean Planet

Nadat Twan de selectieprocedure met hulp van WerkenbijdeEU succesvol had doorlopen, zocht hij heel bewust een functie die aansloot bij die groene thema’s. “Ik wilde graag impact maken en op grote onderwerpen werken”, vertelt Twan. “Dat je in een heel internationale omgeving werkt maakt het ook aantrekkelijk en inspirerend. Iedereen draagt vanuit zijn of haar eigen achtergrond weer iets anders bij.” Lees verder over Twans ervaringen bij de directie Clean Planet.

Beeld: ©WerkenbijdeEU